Rakić: Vučić uputio poruku mira

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Vučić uputio poruku mira

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je izjavio, nakon obraćanja predsednika Aleksandra Vučića u Beogradu, koje su Srbi u Kosovskoj Mitrovici pratili zajedno, u centru grada, da Srbima na KiM puno znači poruka da će ih država Srbija zaštiti.
"Poruka koju smo čuli je poruka mira i hvala vam što želite da sačuvate mir po svaku cenu, pa makar to bilo i vojnom silom", rekao je Goran Rakić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kako je rekao, poruka koju su večeras čuli Srbi na KiM donosi radost, ne samo njima, već i celokupnom srpskom narodu.
"Predsedniče Vučiću i mi odavde imamo jednu poruku za vas. Mi 20 godina čekamo da neko podmetne svoja leđa i zaštiti srpski narod, ne tražimo mnogo, tražimo mir i sigurnost. Ovo što ste vi večeras rekli nama znači mnogo, jer kada večeras odemo svojim domovima i kada ušuškamo svoju decu možemo im reći da nisu sami i da pored vas na njih misli i država Srbija", rekoa je Rakić.
Rakić je dodao da nikom nije upućena pretnja i da može samo da poruči komšijama na jugu Mitrovice da Srbi na KiM žele da ostanu na svojim ognjištima.
"Pozdraviću sve, i njih dole preko mosta, našim pozdravom: Jer odavde nema nazad. Živela Srbija", poručio je Rakić.
Građani Mitrovice takođe ističu, posle obraćanja predsednika Vučića, da imaju poverenja u državu Srbiju i predsednika i da veruju da će ih država zaštititi.
"Naša deca žive ovde, mi jednostavno nemamo gde da idemo, ostaćemo tu da poslednjeg. Moja su deca rođena ovde i ja sam rođen ovde, tu su nam koreni u tu nam je budućnost, gde ćemo", rekao je za Tanjug Milorad Jovanović iz Severne Mitrovice.
Istakao je da ima poverenje u predsednika Vučića i državu.
"Ja sam direktor osnovne škole sa 800 đaka, šta ćemo sa tom decom da ih pošaljemo u Srbiju", zapitao je Jovanović.
Kod spomenika Knezu Lazaru bili su i predstavnici opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rakić: Vučić je uputio poruku mira

Izvor: Blic, 14.Dec.2018

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da Srbima na Kosovu i Metohiji puno znači poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će ih država Srbija zaštititi.

Nastavak na Blic...

Rakić: Vučićeva poruka Srbima na Kosovu donosi radost

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2018

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je večeras da poruka koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio Srbima na Kosovu donosi radost i da će večeras "mirno leći sa svojom decom jer znaju da nisu sami i da na njih misli država Srbija"..."Dvadeset godina čekamo da neko podmetne svoja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.