RIK: Građani sa KiM na referendum u Kuršumliju, Vranje, Novi Pazar i Rašku

Izvor: B92, 15.Jan.2022, 21:45

RIK: Građani sa KiM na referendum u Kuršumliju, Vranje, Novi Pazar i Rašku

Republička izborna komisija donela je rešenje i glasači sa Kosova i Metohije će moći da glasaju na biračkim mestima u Kuršumliji, Novom Pazaru, Raškoj i Vranju.

Na ukupno 45 biračkih mesta biće dodata imena glasača sa KiM i oni će moći da se izjasne na referendumu o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Tako će Srbi sa KiM, i pored zabrane Aljbina Kurtija, ipak, moći da glasaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Glasači iz opština Vitina, Gnjilane, Kosovska Kamenica i Novo Brdo glasaće u Vranju. Birači iz opština Istok, Klina, Peć, Gora, Prizren i Orahovac glasaće u Novom Pazaru.

Glasači iz Kosova Polja, Lipljana, Prištine, Uroševca, Štrpca i Obilića glasaće u Kuršumliji, oni iz opština Vučitrn, Zvečan, Zubin Potok, Kosovska Mitrovica i Leposavić u Raškoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAĐENO REŠENJE ZA GLASANJE GRAĐANA SA KOSMETA Na referendum u Kuršumliju, Vranje, Novi Pazar i Rašku

Izvor: Blic, 15.Jan.2022

Republička izborna komisija donela je rešenje po kojem će glasači sa Kosova i Metohije moći da glasaju na biračkim mestima u Kuršumliji,Novom Pazaru,Raškoj i Vranju. Na ukupno 45 biračkih mesta biće dodata imena glasača sa KiM i oni će moći da se izjasne na referendumu o promeni Ustava u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.