RADIKALNI ISLAMIZAM NE POZNAJE GODINE: Kujtim Fejzulai (20) poverovao je rečima huškača Islamske države

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2020, 17:53

RADIKALNI ISLAMIZAM NE POZNAJE GODINE: Kujtim Fejzulai (20) poverovao je rečima huškača Islamske države

Terorista kojeg je policija ubila zove Kujtim Fejzulai, pristalica Islamske države, star 20 godina

Terorista ubijen u Beču nakon napada u centru grada je mladi Austrijanac albanskog porekla iz severne Makedonije.

Vest je potvrdio ministar unutrašnjih poslova zemlje Karl Nehammer.

Kujtim Fejzullai, 20, prema Nehammeru bio je pristalica terorističke grupe Islamska država. Osuđen je na 22 meseca zatvora 25. aprila 2019. godine, nakon pokušaja putovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Siriju da bi se pridružio ISIS-u.

5. decembra pušten je uz kauciju. Austrijske vlasti sada traže druge osumnjičene počinitelje napada, za koji kažu da bi moglo biti i do četiri, s tim da je Njemačka pojačala graničnu kontrolu, a italijanske vlasti sazvale su Komitet za sigurnost sa najmanje jednim osumnjičenim koji je u bekstvu

U međuvremenu se povećao broj žrtava napada izvedenog u ponedeljak uveče, na pet, dok je 17 povređeno, od kojih je najmanje šest u teškom stanju. Više od 250 pripadnika austrijskih specijalnih snaga angažovano je u operaciji potrage, nakon atentata koji je posejao paniku u austrijskoj prestonici.

Prema policiji, traga se za jednim od agresora, koji su možda bili najmanje četvoro.

Mladić, poreklom iz severne Makedonije, kojeg je policija ubila, bio je opremljen lažnim eksplozivnim pojasom, automatskim oružjem i pištoljem, kao i nožem.

Agresori su u ponedeljak uveče otvorili vatru na šest različitih lokacija u centralnom Beču. Ali nije jasno da li je ona bila meta. Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je ljude da izbjegavaju središnji Beč i savjetovalo roditelje da u utorak drže djecu kod kuće ako mogu.

Sve se dogodilo nekoliko sati pre nego što su nova austrijska ograničenja stupila na snagu u Austriji u pokušaju da zaustave širenje koronavirusa.

Bilo je mnogo Bečana u barovima i restoranima pre noćnog policijskog časa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.