Pupovac: Veoma loše ono što se desilo u Zagrebu

Izvor: B92, 29.Avg.2017, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Veoma loše ono što se desilo u Zagrebu

Predsednik SNP Milorad Pupovac ocenio je da je veoma loše ono što se desilo u Zagrebu, kada su na skupu o nestalima osobama izrečene uvrede na račun Srbije.

Zbog toga je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova i predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović odlučio da napusti skup.

"Nadam se da ovo neće dovesti do novog zatezanja odnosa između Beograda i Zagreba, ali ljudi koji se bave tim vrlo osetljivim stvarima moraju da budu osposobljeni da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doprinose iznalaženju rešenja, a ne stvaranju problema. Izjave ove vrste nisu iznalaženje rešenja nego stvaranje problema na mestu na kome se oni ne smeju stvarati", rekao je Pupovac za sutrašnju "Politiku".

Odalović je napustio konferenciju u Zagrebu o nestalima, nakon što je u uvodnom izlaganju pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izrekao niz uvreda na račun Srbije i bivše JNA i rekao da sve zlo u regionu dolazi iz Beograda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.