Prva saslušanja zbog privatizacije Sartida, Mobtela, C marketa...

Izvor: Blic, 13.Sep.2012, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva saslušanja zbog privatizacije "Sartida", "Mobtela", "C marketa"...

Radna grupa MUP Srbije, koja je formirana radi ispitivanja 27 spornih privatizacija u Srbiji, uskoro će početi sa saslušanjem osoba koje su imale ključne uloge u ovim poslovnim poduhvatima, počev od osoba koje su kupovale preduzeća do odgovornih u Agenciji za privatizaciju.

- Prvi na spisku biće odgovorni za privatizaciju „Sartida“, „Jugoremedije“, „Mobtela“, „C marketa“ i ATP „Vojvodina“ - kaže za „Blic“ izvor iz MUP Srbije.

On navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je u radnoj grupi 80 policajaca iz Uprave kriminalsitičke policije s teritorije cele Srbije, i da njome rukovode iskusni policajci koji su učestvovali i u ispitivanju tokova novca odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Prva faza posla biće, prema očekivanjima, okončana za mesec dana, kada će biti iskristalisani dokazi na osnovu kojih bi mogli da se pokrenu krivični postupci. U to vreme očekuju se i prva hapšenja odgovornih.

- Trenutno se radi na prikupljanju dokumentacije, dosta toga je rasuto, ali se radi na povraćaju dokumenata, konstatuju se ranije pokrenute istrage u većini slučajeva spornih privatizacija, dokle se odmaklo u istrazi, koji su dokazi prikupljeni, zašto se u određenim slučajevima stalo... - kaže naš izvor.

On navodi i to da ni u jednom od spornih slučajeva koji su do sada procesuirani nije doneta pravosnažna presuda, ali i da ima privatizacija za koje nije ni pokretana istraga iako su u pitanju milioni proneverenog novca.

- Za mesec dana sve će biti jasnije, ali ne isključujemo mogućnaost da neke zloupotrebe neće moći da budu procesuirane zbog zastarelosti ili zbog toga što je novac u inostranstvu, a bilo je i slučajeva da su za benefit korišćene tadašnje zakonske mogućnosti - kaže naš izvor.

Povezane vesti: Rodić: Austrijanci potvrdili da vode istragu o Mobtelu

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počinju saslušanja zbog spornih privatizacija

Izvor: Radio 021, 13.Sep.2012

Radna grupa MUP-a Srbije, koja je formirana radi ispitivanja 27 spornih privatizacija, uskoro će početi sa saslušanjem osoba koje su imale ključne uloge u ovim poslovnim poduhvatima, počev od osoba koje su kupovale preduzeća do odgovornih u Agenciji za privatizaciju.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.