Provera znanja na kombinovanom testu

Izvor: RTS, 19.Jun.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provera znanja na kombinovanom testu

Osmi razred u Srbiji ove godine završilo je oko 69 hiljada đaka. Nakon testa iz srpskog jezika u ponedeljak, danas su polagali kombinovani test. Koliko je bio težak i kako je protekao drugi deo završnog ispita proveravali smo sa đacima OŠ „Dositej Obradović" u Kruševcu i „Sveti Sava" u Pirotu.
Sa danom pauze, mali maturanti su se jutros vratili u klupe. Na području Rasinskog okruga uslov >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za izlazak na završni ispit steklo je 2.204 đaka, a u Pirotskom okugu 774 , što su prvog dana polaganja svi iskoristili.

Po odluci Ministarstva prosvete, danas su rešavali rezervni test kojim se proverava znanje koje su stekli iz hemije, fizike, istorije, geografije i biologije.
"Kombinovani test nije bio težak. Jedini predmet koji je meni problem predstavljao je geografija. Po meni, to je hemija. Zato što su mi prirodne nauke malo teže. Očekujem da sve prođe u najboljem redu. Učili smo ove četiri godine, šta smo naučili naučili smo. Trebalo bi sve super da prođe", kažu maturanti.
To potvrdjuju i prvi nezvanični rezultati u OŠ „Sveti Sava u Pirotu".
"Procenat uspešnosti iz srpskog jezika je oko 60%. Danas su deca pristupila polaganju kombinovanog testa. Takođe je došlo 107 učenika, svi su na broju. Komisija, dežurni , svi su tu tako da svi rade svoj posao bez problema."

Iako problema tokom polaganja nije bilo ni u kruševačkim školama, od 1.247 malih maturanata, oko 150 ih se nakon ispita okupilo u centru grada. Protestnom šetnjom od Školske do Gradske uprave zbog propusta sa testovima iz matematike tražili su poništenje prijemnog ispita i upis u srednju školu na osnovu uspeha iz osnovne.
 
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.