KOMBINOVANI TEST, REŠENJA! Pogledajte ODGOVORE NA PITANJA koja su mali maturanti danas polagali

Izvor: Press, 19.Jun.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMBINOVANI TEST, REŠENJA! Pogledajte ODGOVORE NA PITANJA koja su mali maturanti danas polagali

Mali maturanti su danas na maloj maturi rešavali kombinovani test. Testiranje je završeno u 11 časova, a evo rešenja tog testa.
Foto:Blic
Foto: screenshot
Rešenja kombinovanog testa možete pogledati i u pdf formatu. Mala matura počela je u ponedeljak testom iz srpskog jezika. Juče je trebalo da osmaci polažu matematiku, ali je ona odložena za četvrtak, s obzirom na to da su testovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << procurili u javnost veče pre planiranog ispita, a danas je pred osmacima bio kombinovani test i to rezervna varijanta, kako je Ministarstvo prosvete odlučilo iz predostrožnosti.

Foto: screenshot
Naime, nakon skandala sa testom iz matematike, a zatim i navoda pojedinih medija da su i kombinovani testovi "provaljeni", što se ispostavilo da nije tačno, Ministarstvo je iz predostrožnosti povuklo iz škola distribuirane testove.
Foto: screenshot
 



Ministarstvo je odlučilo da se danas polaže rezervna varijanta, a ne ona koja je bila prvo planirana.
Na današnjem kombinovnaom testu bilo je 20 zadataka iz pet predmeta - biologije, istorije, fizike, hemije i geografije. Mala matura počela je u ponedeljak testom iz srpskog jezika, a rešenja testa iz srpskog jezika možete pogledati i na POSEBNOM LINKU.
Osmaci sutra takođe od 9 do 11 polažu matematiku, što je trebalo još u utorak, ali je pomerano na četvrtak i time se završava mala matura.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BAHATO DO KRAJA Internetom večeras kruže nova LAŽNA REŠENJA testa iz matematike

Izvor: Blic, 19.Jun.2019

Internetom kruže navodna rešenja sutrašnjeg testa iz matematike. "Blic" je dobio potvrdu iz pouzdanih izvora da su rešenja pisana rukom lažna, i da nemaju veze sa testom iz matematike koji mali maturanti polazu sutra ujutru.

Nastavak na Blic...

TEST IZ MATEMATIKE, REŠENJA! Pogledajte ODGOVORE NA PITANJA koja su mali maturanti danas polagali

Izvor: Blic, 20.Jun.2019, 12:41

Mali maturanti su danas, poslednjeg dana polaganja male mature, rešavali test iz matematike. "Blic" objavljuje rešenja testa iz matematike, koji je završen danas u 11 sati.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.