Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest komunista i desničara zbog rehabilitacije Nedića (FOTO)

Postupak pravne rehabilitacije Milana Nedića nastavljen je danas, a ispred Višeg suda u Beogradu protestuju neokomunisti i desničari.

Grupe neokomunista i desničara nose svoja ideološka obeležja - komunisti crvene zastave i zastave SFRJ, a desničari zastave sa likom Dimitrija Ljotića, organizacije "Zbor", kao i zastavu američke Konfederacije iz američkog građanskog rata.

Suprotstavljene grupe deli kordon policije.

Na skup su došla i trojica sveštenih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << lica u mantijama koji stoje pored desničara, ali ne učestvuju u skupu.

Desničari nose i transparent "Spasavanje Srba nije zločin", dok su se komunistima pridružile i članice organizacije "Žene u crnom".

Među onima koji se protiv rehabilitaciji se nalaze i članovi SUBNOR-a, a dve suprotstavljene grupe jedna drugoj upućuju uvrede.

Kako prenosi Blic, na ročištu je svedočio nekadašnji pripadnik SKOJ-a iz BiH Žarko Vidović koji je rekao da je Nedić da su Sajmište i drugi koncentracioni logori u Srbiji bili pod upravom Nemaca, a da je Nedić spasavao Srbe.

Nedićev potomak, Aleksandar Nedić, takođe je rekao da njegov predak nije imao veze sa progonom Jevreja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.