Vesti

1

Protest komunista i desničara zbog rehabilitacije Nedića (FOTO)

Autor: SA

Izvor: Tanjug

Protest komunista i desničara zbog rehabilitacije Nedića (FOTO)

Izvor: Foto: Tanjug/Srđan Ilić

 

Grupe neokomunista i desničara nose svoja ideološka obeležja - komunisti crvene zastave i zastave SFRJ, a desničari zastave sa likom Dimitrija Ljotića, organizacije "Zbor", kao i zastavu američke Konfederacije iz američkog građanskog rata.

Suprotstavljene grupe deli kordon policije.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Na skup su došla i trojica sveštenih lica u mantijama koji stoje pored desničara, ali ne učestvuju u skupu.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Desničari nose i transparent "Spasavanje Srba nije zločin", dok su se komunistima pridružile i članice organizacije "Žene u crnom".

Među onima koji se protiv rehabilitaciji se nalaze i članovi SUBNOR-a, a dve suprotstavljene grupe jedna drugoj upućuju uvrede.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Kako prenosi Blic, na ročištu je svedočio nekadašnji pripadnik SKOJ-a iz BiH Žarko Vidović koji je rekao da je Nedić da su Sajmište i drugi koncentracioni logori u Srbiji bili pod upravom Nemaca, a da je Nedić spasavao Srbe.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Nedićev potomak, Aleksandar Nedić, takođe je rekao da njegov predak nije imao veze sa progonom Jevreja.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vesna Tomić

Ključ i terminologija u kojoj je napisan ovaj članak govori da se autor svrstava uz fašizam. Lažni neutralni tretman ove teme je sraman. Što se tiče terminologije, ako ste grupu koja se protivi fasizmu nazvali neokomunistima, onda ste pogotovo grupu koja podrzava fasizam morali da nazovete neofašistima.