Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Sukob protivnika i pristaša rehabilitacije Nedića

Postupak rehabilitacije Milana Nedića, kolaboracionističkog premijera Srbije tokom Drugog svjetskog rata,  u kojem će danas na sudu u Beogradu biti održano ročište, izazvao je sukobe ispred zgrade suda, i to između ljevičarai desničara.

I jedna i druga grupa jasno nose svoja ideološka obilježja: jedni mašu crvenim i zastavama SFRJ, dok neonacisti marširaju pod zastavama sa likom Dimitrija Ljotića, kao i organizacije "Zbor", čiji je Ljotić svojevremeno bio osnivač. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

Pripadnici jedne i druge skupine se vrijeđaju. Komunisti uzvikuju "Idite u Blajburg", dok im desničari uzvraćaju sa "Bando crvena" i "Kako je na Dedinju?". Desničari transparentom poručuju: "Krcun i Leka, prokleti doveka".

* Pročitajte i temu o reakcijama na početak postupka za rehabilitaciju Nedića.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KURIR TV RAZDOR ZBOG NEDIĆA: Ovako su komunisti i nedićevci pesmama ratovali danas ispred suda!

Izvor: Kurir, 08.Feb.2016

BEOGRAD - Pred Višim sudom u Timočkoj ulici u Beogradu danas se održava ročište za rehabilitaciju Milana Nedića, premijera srpske vlade u vreme okupacije i Drugog svetskog rata...Ispred tog suda danas su se na protestu okupili neokomunisti i desničari. Razdvajao ih je kordon policije...Obe grupe...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.