Sukob komunista i desničara zbog rehabilitacije Milana Nedića

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2016, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob komunista i desničara zbog rehabilitacije Milana Nedića

Postupak rehabilitacije ratnog premijera Srbije Milana Nedića, u kojem će danas na sudu u Timočkoj ulici u Beogradu biti održano ročište, izazvao je sukobe ispred zgrade suda, i to između neokomunista i desničara.

Ispred zgrade suda okupilo se oko 50 neokuminista i 30 ekstremnih desničara. Komunisti mašu crvenim zastavama i zastavama SFRJ, dok neonacisti marširaju pod zastavama sa likom Dimitrija Ljotića, kao i organizacije "Zbor", čiji je Ljotić svojevremeno bio osnivač. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Oni nose i zastavu pod kojom su ratovali pripadnici vojske južnjačkih republika iz američkog Građanskog rata. Ekstremni desničari nose transparent "Spasavanje Srba nije zločin".

Na skup su došla i trojica sveštenih lica u mantijama sa još nekoliko mladića. Sveštena lica stoje pored desničara, ali ne učestvuju u skupu. Sa strane komunista, protestu su se pridružile i članice organizacije "Žene u crnom".

Pripadnici jedne i druge grupe se vređaju. Komunisti uzvikuju "Idite u Blajburg", dok im desničari uzvraćaju sa "Bando crvena" i "Kako je na Dedinju?", javlja "Blic".

Od bliskog sudara deli ih kordon policije, a grupe se međusobno vređaju i jedni druge nazivaju ustašama.

Postupak rehabilitacije Milana Nedića počeo je 7. decembra 2015. godine, sedam godina nakon što su zahtev za rehabilitaciju podneli Srpski liberalni savet, Udruženje političkih zatvorenika i žrtava komunističkog režima i porodica Nedić.

Milan Nedić je bio predsednik srpske vlade u periodu nacističke okupacije. Zemlju je napustio krajem 1945. godine, ali je ubrzo uhapšen u Austriji i vraćen u Jugoslaviju. Nediću nije suđeno, jer je 4. februara 1946. godine izvršio samoubistvo skokom sa prozora istražnog zatvora.

Autor: Blic
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Sukob protivnika i pristaša rehabilitacije Nedića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2016

Postupak rehabilitacije Milana Nedića, kolaboracionističkog premijera Srbije tokom Drugog svjetskog rata,  u kojem će danas na sudu u Beogradu biti održano ročište, izazvao je sukobe ispred zgrade suda, i to između ljevičarai desničara...I jedna i druga grupa jasno nose svoja ideološka obilježja:...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Sukob zbog rehabilitacije Nedića!

Izvor: OkRadio.rs, 08.Feb.2016

Postupak rehabilitacije ratnog premijera Srbije Milana Nedića, u kojem se u ponedeljak na sudu u Timočkoj ulici biti održava ročište, izazvao je sukobe ispred zgrade suda, i to između neokomunista i desničara. Ispred zgrade suda okupilo oko 50 neokuminista i 30 ekstremnih desničara. I jedna...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.