Protest 1 od 5 miliona: Na Kosovu se večeras šeta u Gračanici

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "1 od 5 miliona": Na Kosovu se večeras šeta u Gračanici

Protesti #1od5miliona koji se već mesecima održavaju u srpskim gradovima, na iznenađenje mnogih, prošle subote, na mapu gradova upisali su i Kosovsku Mitrovicu. Ove večeri, iza transparenta "1 od 5 miliona" šeta se još 40 kilometara južnije – u Gračanici.

Zahtevi učesnika mitrovičke protestne šetnje bili su da se otkriju nalogodavci i ubice Olivera Ivanovića, i da svako u Srbiji ima pravo da slobodno misli. Sa gračaničkih ulica večeras se upućuju slični, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i upotpunjeni pitanjem za srpske zvaničnike – "šta znači razgraničenje?", javlja portal KoSSev.

Okupljanje je počelo ispred policijske stanice, u samom centru Gračanice. Među okupljenima su i organizator Branislav Marković, kao i organizatori prošlonedeljenog protesta u Kosovskoj Mitrovici – Marko Jakšić i Dejan Nedeljković. Vidljiv je i transparent #1od5miliona.

Među okupljenima je i nekoliko građana iz Goraždevca, a došla je i univerzitetska profesorka Rada Trajković.

Organizator gračaničkog #1od5miliona, Branislav Marković, u vreme održavanja mitrovičke šetnje prošle subote, video objavom na društenim mrežama i sa natpisom u rukama "#1 od 5 miliona Kosovo i Metohija – Podrška Kosovskoj Mitrovici", poslao je poruku podrške. Ohrabren tadašnjim reakcijama građana, odlučio je da i Gračanica šeta večeras.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest „1 od 5 miliona“ u Gračanici: Ibar nije granica

Izvor: Danas, 09.Feb.2019

Protesti "1 od 5 miliona" koji se već mesecima održavaju u srpskim gradovima, na iznenađenje mnogih, prošle subote, na mapu gradova upisali su i Kosovsku Mitrovicu. Večeras se, iza transparenta "1 od 5 miliona" šeta još 40 kilometara južnije – u Gračanici. Članak Protest „1 od 5 miliona“...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.