Proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine Paraćin zbog eksplozije

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 00:39

Proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine Paraćin zbog eksplozije

Opštinski Štab za vanredne situacije u Paraćinu doneo je zaključak o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Paraćin – u MZ Centar 2.

Ova odluka je doneta zbog eksplozije koja se danas popodne dogodila u jednom od stanova stambene zgrade u Ulici majora Gavrilovća, broj 9.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu te opštine, Štab je doneo ovu odluku kako bi sve službe mogle da deluju pravovremeno i pruže pomoć u otklanjanju materijalne štete, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je nastala na imovini, domaćinstvima i okolnoj infrastrukturi, te da neposredno rukovode i koordiniraju u postupcima za smanjenje rizika.

Više porodica odnosno lica evakuisanih iz same zgrade u kojoj je došlo do eksplozije kao i iz okolnih oštećenih objekata, koje su i posredno pogođene ovim nesrećnim događajem, biće privremeno smešteno na druge lokacije jer ne mogu ostati u svojim stanovima, navodi se u saopštenju.

Jedna žena je preminula, a dve osobe su povređene u eksploziji koja se dogodila nešto pre 15 sati.

Stan u kome se desila eksplozija je od detonacije dosta urušen, a oštećeni su i okolni stanovi.

Iz zgrade su evakuisana 44 stanara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.