Priznali su: Mi smo gađali; Upućena i pretnja

Izvor: B92, 12.Dec.2023, 10:44

Priznali su: Mi smo gađali; Upućena i pretnja

Jemenski pobunjenici Huti, koje podržava Iran, potvrdili da su izveli vojnu operaciju protiv norveškog komercijalnog tankera "Strinda", u Crvenom moru.

Pobunjenici su gađali tanker raketom nakon što je posada odbila da odgovori na sva upozorenja, rekao je portparol Huta u televizijskoj izjavi, prenosi Rojters.

On je naveo da je grupa poslednjih dana uspela da ometa prolaz nekoliko brodova, delujući u znak podrške Palestincima.

Portparol Huta je zapretio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će ova organizacija nastaviti da blokira sve brodove koji idu ka izraelskim lukama, dok Izrael ne dozvoli ulazak hrane i medicinske pomoći u Pojas Gaze.

Krstareća raketa ispaljena sa zemlje sa teritorije Jemena koju kontrolišu Huti pogodila je teretni brod, izazvavši požar, ali žrtava nije bilo, rekla su dva vojna zvaničnika za Rojters.

Napad na tanker "Strinda" dogodio se na oko 110 kilometara severno od moreuza Bab al-Mandab, sinoć oko 22.00 sata, rekao je jedan od zvaničnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.