Pripremna nastava za upis na fakultete po staroj ceni

Izvor: Glas javnosti, 18.Jan.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripremna nastava za upis na fakultete po staroj ceni

BEOGRAD - Fakulteti Univerziteta u Beogradu organizuju pripremnu nastavu kako bi budući brucoši lakše prebrodili prijemni ispit koji ih čeka u junu. Visokoškolske ustanove uglavnom su zadržale prošlogodišnji cenovnik priprema, koji zavisi od fonda časova i atraktivnosti samog fakulteta.

Na Građevinskom fakultetu za 40 časova treba platiti 29.000 dinara. Pripreme će početi 5. februara, subotama, uz obradu jedne ili dve tematske jedinice, koje će biti zastupljene na prijemnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ispitu.

Pripremni kurs za studije arhitekture već je počeo i trajaće do kraja maja. Nastava se odvija u 32 bloka, po pet časova subotom i nedeljom. Cena jednog bloka je 40 evra, plus PDV, a kurs je namenjen učenicima srednjih škola i onima koji su zainteresovani da nauče nešto više o arhitekturi.

Elektrotehnički fakultet takođe organizuje pripremnu nastavu, i to iz matematike i fizike, za spremanje prijemnog ispita za upis na tehničke fakultete. Fond časova je 60 po predmetu, nastava se održava subotom, do polovine juna.U okviru svakog kursa predviđen je i probni test, na kome će sluša oci moći da provere stečeno znanje. U toku kurseva slušaoci dobijaju domaće zadatke i zadatke za samostalno prorađivanje i utvrđivanje gradiva. Cena po predmetu je 24.500 ili 28.200, ako se plaća na rate.

Učiteljski fakultet organizovaće od marta pripremu za prijemni ispit i to iz srpskog jezika i književnosti, opšte kulture i informisanosti, fizičke i muzičke sposobnosti, po ceni od 30.500 dinara, za sva četiri predmeta.

Pripremna nastava iz hemije i biologije za prijemni ispit na Stomatološkom fakultetu počeće u febuaru. Cena po času iz jednog predmeta je 480 dinara, odnosno za 50 časova hemije treba platiti 24.000 i još toliko za 50 časova biologije.

Srednjoškolci koji žele da upišu fakultet mogu da se pripremaju i na privatnim časovima, uz prosečnu cenu od 10 evra, za 90 minuta.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

PRIPREMNA NASTAVA ZA UPIS NA FAKULTETE PO STAROJ CENI

Izvor: Kurir, 18.Jan.2012

Na Elektrotehničkom fakultetu organizuje se pripremna nastava iz matematike i fizike, a cena po predmetu je 24.500 dinara, dok na Građevinskom fakultetu za 40 časova treba platiti 29.000 dinara..BEOGRAD - Fakulteti Univerziteta u Beogradu organizuju pripremnu nastavu kako bi budući brucoši lakše...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.