Preminulo šest osoba od korona virusa u Srbiji, još 1.817 novozaraženih

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2020, 15:14

Preminulo šest osoba od korona virusa u Srbiji, još 1.817 novozaraženih

U poslednja 24 sata preminulo je šest osoba od posledica zaraze korona virusom u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 820, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na korona virus je testirana 9.531 osoba, a registrovano je 1.817 novih slučajeva zaraze.

Na respiratorima je 51 pacijent, dok su ukupno 1.122 osobe hospitalizovane.

U Srbiji su od početka epidemije zvanično potvrđena 46.954 slučaja infekcije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Procenat smrtnosti je 1,75 odsto.

Bor se približava trocifrenom broju zaraženih korona virusom

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok" iz Zaječara, od juče je u Boru registrovano 15 novih slučajeva zaraze korona virusom, dok su se četiri osobe oporavile.

Kako je saopštila pres-služba Grada Bora, sa današnjim danom na teritoriji grada ukupno je 97 osoba pozitivno na virus.

Direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović juče je rekao da je na grudnom odeljenju te bolnice hospitalizovano 20 bolesnika, od kojih je 12 pozitivno na COVID-19.

On je dodao da se sve češće beleže slučajevi sa težom slikom, da je pacijentima potrebna kiseonička podrška, ali ne i upotreba respiratora, kojih ta bolnica ima šest.

U Čačku i Gornjem Milanovcu još 37 novozaraženih

U poslednja 24 sata korona virus registrovan je kod još 37 osoba u Čačku i Gornjem Milanovcu, saopštio je danas Radni tim za praćenje korona virusa u Čačku.

U Čačku je u tom periodu korona virusom zaraženo 29 lica, u Gornjem Milanovcu osam od 91 obrađenog testa.

Pet pacijanata primljeno je na kovid odeljenja Opšte bolnice u Čačku u poslednja 24 sata, dva pacijenta sa tog odeljenja su otpuštena, a jedan je prebačen u Klinički centar u Kragujevac.

Na svim kovid odeljenjima čačanske bolnice sada je hospitalizovan 31 pacijent.

U prijemnoj ambulanti čačanske bolnice u poslednja 24 sata pregledana su 42 lica sa simptomima korona virusa, navodi se u saopštenju Radnog tima.

U srpskim sredinama na Kosovu 41 novooboleli od COVID-19

U opštinama sa većinski srpskim stanovništvom na Kosovu je korona virus potvrđena kod 41 osoba od ukupno 124 testiranih uzoraka, dok preminulih nije bilo, saopštio je Krizni štab a preneo KoŠev.

U opštinama na severu Kosova je registrovano 30 novih slučajeva, dok je 11 novozaraženih u sredinama južno od reke Ibar.

Najviše novoobolelih su iz Kosovske Mitrovice, njih 12, iz Zvečana je desetoro, petoro je iz Zubinog Potoka a troje iz Leposavića.

U Gračanici je šest novih slučajeva, u Gnjilanu i Kamenici registrovana su po dva nova slučaja, a u Lipljanu je jedan novi slučaj.

Izlečeno je još deset, čime je ukupan broj izlečenih od početka epidemije dostigao 990.

Trenutno su u srpskim sredinama na Kosovu 124 aktivna slučaja korona virusa, hospitalizovano je 11 osoba, a u kućnoj izolaciji se nalazi 113.

Do sada je u srpskim sredinama na Kosovu registrovano ukupno 1.154 osoba koje su bile pozitivne na korona virus, od 5.913 testiranih.
Pogledaj vesti o: Bor,   Zaječar

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Još jedna “petnaestica”, u Boru zvanično 97 aktivnih slučajeva zaraze

Izvor: Bor030.net, 31.Okt.2020

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok”, u prethodna 24 sata registrovano je 15 novih slučajeva infekcije koronavirusom. Četiri prethodnozaražene osobe su se oporavile. Prema zvaničnim podacima na teritoriji grada Bora ukupno je 97 aktivnih slučajeva zaraze. The post Još jedna “petnaestica”,...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.