Povoljniji brojevi u Kraljevu, ali situacija još nepovoljna

Izvor: B92, 23.Jul.2020, 08:57

Povoljniji brojevi u Kraljevu, ali situacija još nepovoljna

Kraljevo -- U Kraljevu je od početka epidemije obolelo 979 ljudi, 22 je preminulo, a u prethodnoj nedelji u tom gradu je zabeleženo oko četiri odsto svih obolelih u Srbiji.

Juče je potvrđena zaraza kod još 58 Kraljevčana, na osnovu analiziranih 155 uzoraka u Vetrinarskom institutu, prenosi RTS.

Procenat pozitivnosti je oko 37 procenata što je osetno manje nego prethodne dve nedelje kada je pojedinih dana dostizao i oko 80 odsto.

I u kraljevačkoj kovid >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambulanti nešto je manji broj pregleda. U ponedeljak se pregledano 124 pacijenata, utorak 148. U najgorem periodu ta brojka je išla i do 179.

Ipak, epidemiolozi kažu da je situacija i dalje nepovoljna i da je potreban duži period povoljnijih brojeva da bi se govorilo o poboljšanju.

U kraljevačkoj bolnici juče je bilo hospitalizovano 82 pacijenta, od čega je četvoro bilo na raspiratoru.

Pet pacijenata transportovano je u KBC "Dragiša Mišović".

Kako su istakli u bolnici, slobodnih mesta ima, ali kiseonička terapija ne može da se obezbedi za sve postelje.

Takva terapija je potrebna za devedeset odsto pacijenata, pa je zbog toga dogovoren transport u Beograd kako ne bi došli u situaciju da pacijentima ne mogu da pruže neophodnu terapiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.