Povoljniji brojevi u Kraljevu, ali situacija još nepovoljna

U Kraljevu je od početka epidemije obolelo 979 ljudi, 22 je preminulo, a u prethodnoj nedelji u tom gradu je zabeleženo oko četiri odsto svih obolelih u Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2020.

08:51

Povoljniji brojevi u Kraljevu, ali situacija još nepovoljna
EPA-EFE Oliver Hoslet, Ilustracija

Juče je potvrđena zaraza kod još 58 Kraljevčana, na osnovu analiziranih 155 uzoraka u Vetrinarskom institutu, prenosi RTS.

Procenat pozitivnosti je oko 37 procenata što je osetno manje nego prethodne dve nedelje kada je pojedinih dana dostizao i oko 80 odsto.

I u kraljevačkoj kovid ambulanti nešto je manji broj pregleda. U ponedeljak se pregledano 124 pacijenata, utorak 148. U najgorem periodu ta brojka je išla i do 179.

Ipak, epidemiolozi kažu da je situacija i dalje nepovoljna i da je potreban duži period povoljnijih brojeva da bi se govorilo o poboljšanju.

U kraljevačkoj bolnici juče je bilo hospitalizovano 82 pacijenta, od čega je četvoro bilo na raspiratoru.

Pet pacijenata transportovano je u KBC "Dragiša Mišović".

Kako su istakli u bolnici, slobodnih mesta ima, ali kiseonička terapija ne može da se obezbedi za sve postelje.

Takva terapija je potrebna za devedeset odsto pacijenata, pa je zbog toga dogovoren transport u Beograd kako ne bi došli u situaciju da pacijentima ne mogu da pruže neophodnu terapiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: