Povećana minimalna cena rada

Izvor: RTS, 29.Sep.2014, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećana minimalna cena rada

Vlada Republike Srbije donela je odluku da visina minimalne cene rada u Srbiji u 2015. godini iznosi 121 dinar po radnom času, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

Ova odluka će, kako je saopštila vladina kancelarija za saradnju sa medijima, biti primenjivana od 1. januara 2015. godine, prenosi Tanjug.

Ovo povećanje od 5,2 odsto odraziće se na povećanje prosečne minimalne zarade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
U narednoj godini minimalna mesečna zarada zaposlenog iznosiće najmanje 28.430,50 dinara, odlučeno je na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Minimalna cena rada u Srbiji nije bila povećavana od 2012. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Veća minimalna cena rada

Izvor: Akter, 29.Sep.2014

Vlada Srbije je danas odlučila da će minimalna cena rada biti povećana za 5,2 odsto i da će od 1. januara iznositi 121 dinar po radnom času, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje..Minimalna cena rada u Srbiji nije povećavana od 2012. godine. U narednoj godini minimalna mesečna...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.