Posvađao se s ocem, pa došao pred Vladu Srbije sa 2 bombe: Detalji hvatanja bombaša

Izvor: Telegraf.rs, 15.Okt.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posvađao se s ocem, pa došao pred Vladu Srbije sa 2 bombe: Detalji hvatanja bombaša

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je jutros ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu profesionalno i dobro izvedena akcija kojom je izbegnuto aktiviranje bombi i ugrožavanje bezbednosti.

- Najvažnije je da nije bilo žrtava - rekao je Stefanović novinarima u Nišu dodajući da ni prema osobi koja je pretila da će aktivirati bombe nije primenja sila.

Ministar je rekao da je ta osoba uhapsena i da je za nju postojao krivični dosije, da je tražila >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << razgovor sa predstavnicima MUP-a o slučaju koji je protiv nje vođen pre nekoliko godina.

Kako je rekao, identifikovan je i utvrđeno je da postoji postoji krivični dosije za njega odnosno ima više krivičnih dela ugrožavanja bezbednosti, pretnji i slično.

TRAŽIO DA RAZGOVARA SA PRIPADNIKOM POLICIJE

- Tražio je da razgovara sa nekim od pripadnika policije koji su vodili jedan od tih predmeta. Mi smo posumnjali u dobre namere ishoda takvih razgovora i zato smo uključil odmah pregovrački tim i ta osoba je rekla da ima kod sebe bombu i držao je ručnu granatu u ruci na kojoj je kasnije skinuo osigurač - naveo je Stefanović.

Angažovani su specijalni timovi beogradske policije, interventne jedinice, a zatim i SAJ.

Stefanović kaže i da je uključen pregovrački tim i da je od prvog trenutka situacija stavljena pod kontrolu, tako da nije bilo ugrožavanja bezbednosti građana.

Policija je napravila obruč oko te osobe koja je bila ispred vlade vodeći računa o bezbednosti pripadnika policije koji su bili na bezbednoj udaljenosti, a da mogu da urade svoj posao i vrše komunikaciju, dodao je Stefanović.

Ministar je kazao da je zbog toga jedan deo saobraćaja preusmeren da ne bi dozvolili da iko dođe u domet.

- Ovo je profesionalno i jako dobro vođena akcija koja je rezultirala da je lice savladano na kraju i da smo izbegli aktivaciju ručne granata. Opreativni rad je u toku koji će utvrditi da li postoje neke druge okolnosti koje još uvek ne znamo", rekao je Stefanović.

- Važno je da nisamo imali izgubljene živote što je jako važno u ovakvim situacijama jer je i to jedan od mogućih ishoda kada neko dođe sa ručnom bombom i preti da je baci - naglasio je Stefanović.

Ministar je rekao da je on hteo samo da razgovara sa pripadnicima kriminalističke policije koji su pre nekoliko godina vodili jedan od predmeta u jednom od slucaja kada mu je podneta krivična prijava, kao ida ta osoba ima jednu presudu koja još nije pravosnažna.

Stefanović je zahvalio svima koji su tu akciju dobro odradili i što su izbegnuta bilo kakva povređivanja, pa čak i te osobe koja je pretila, jer nije došlo do upotrebe bilo kakve sile, osim kada je policija primenom policijskih ovalšćenja tu osobu savladala i privela.

Foto: MUP

RAZLOG DOLASKA PRED VLADU?

Pre toga je, prema rečima Stefanovića, prethodila porodična svađa u njegovom domaćinstvu sa ocem, a te informacije su dobijene i iz njegove kuće.

- Možda je i ta svađa bila okidač da krene u izvršenje ovog dela. Nakon svega ovoga idemo dalje i utvrdićemo sve činjenice i okolnosti. Istraga će pokazati da li je bio pod uticajem narkotika ili alkohol i jedan deo istrage vodi u tom smeru - dodao je ministar policije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M. S. (1977) koji je jutros ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici pretio da će aktivirati bombe, saopštio je ranije MUP.

Na mesto događaja odmah su stigli pripadnici Interventne jedinice, Specijalne antiterorističke jedinice, Pregovaračkog tima i druge ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija je o događaju obavestila nadležnog tužioca i nastavlja rad na slučaju, navedno je u saopštenju.

M.S je rano jutros, od 04.00 do 07.00 sati, u Nemanjinoj ulici pretio da će se razneti bombom.

(Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.