Posmatra se situacija na Kosovu, dovoljan je JEDAN ZNAK! Vojska Srbije spremna da sprovede NAREĐENJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posmatra se situacija na Kosovu, dovoljan je JEDAN ZNAK! Vojska Srbije spremna da sprovede NAREĐENJE!

Ne isključuje se nijedna pretnja

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, u pratnji  komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića,  obišli su danas u Raški deo jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti.

Ministar Vulin je istakao da se, u skladu sa naređenjem predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleksandra Vučića, Vojska Srbije nalazi u povišenom stepenu gotovosti, pažljivo posmatra situaciju na Kosovu i Metohiji i spremna je da reaguje na svaku provokaciju i na svako ugrožavanje srpskog stanovništva.

- U ovom trenutku, sve naše zadejstvovane jedinice su u dobrom stanju, maksimalno popunjene, sa potpuno ispravnom tehnikom i što je najvažnije, sa izuzetno visokim moralom svih njenih pripadnika. Vojska Srbije je spremna da sprovede svako naređenje i spremna je da zaštiti svoju zemlju i svoje građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji. Ne isključujem ni jednu pretnju, i ne isključujem ni jedan odgovor – naglasio je ministar Vulin.

Načelnik Generalštaba general Mojsilović je istakao da je danas u rejonu razmeštaja jedinica i snaga za brzo i hitno reagovanje, u skladu sa naređenjem predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta i smernica ministra odbrane, imao prilike da stekne uvid u pripremljenost jedinica za dalje aktivnosti.

- Vojska Srbije trenutno izvodi pojačane aktivnosti u skladu sa naređenjem predsednika Republike Srbije i u tom segmentu bih istakao pripremljenost Vojske za sve zadatke koji eventualno mogu biti postavljeni pred nas – ocenio je general Mojsilović.

Na sastanku sa komandom Druge brigade i snaga za hitno reagovanje Specijalne brigade, brigadni general Željko Kuzmanović izvestio je ministra odbrane i načelnika Generalštaba da su sve zadejstvovane jedinice Druge brigade i Specijalne brigade u najvišem stepenu pripravnosti, da je moral na najvišem nivou, a operativne sposobnosti obezebeđuju izvršenje svih postavljenih zadataka.

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba su na današnjem sastanku komande Druge brigade i zadejstvovanih snaga Specijalne brigade izdali smernice i naređenja za dalje postupanje.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Raška,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.