Vojska spremna da zaštiti Srbiju i građane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2018, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska spremna da zaštiti Srbiju i građane

Vojska Srbije spremna je da sprovede svako naređenje i zaštiti svoju zemlju i građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin u Raški, prilikom obilaska dela jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti.

On je naveo da se, u skladu sa naređenjem predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, Vojska Srbije nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u povišenom stepenu gotovosti, pažljivo posmatra situaciju na KiM i spremna je da reaguje na svaku provokaciju i ugrožavanje srpskog stanovništva.

"U ovom trenutku, sve naše zadejstvovane jedinice su u dobrom stanju, maksimalno popunjene, s potpuno ispravnom tehnikom i što je najvažnije, sa izuzetno visokim moralom svih njenih pripadnika", rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Istakao je da je Vojska Srbije spremna da sprovede svako naređenje i da zaštiti svoju zemlju i svoje građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji.

"Ne isključujem ni jednu pretnju, i ne isključujem ni jedan odgovor", naglasio je Vulin.

On je deo jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske obišao s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnikom Milanom Mojsilovićem, a u pratnji komandanta Kopnene vojske, general-potpukovnikom Milosavom Simovićem.

Mojsilović je istakao da je danas u rejonu razmeštaja jedinica i snaga za brzo i hitno reagovanje, u skladu sa naređenjem predsednika Srbije i smernica ministra odbrane, imao prilike da stekne uvid u pripremljenost jedinica za dalje aktivnosti.

"Vojska Srbije trenutno izvodi pojačane aktivnosti u skladu s naređenjem predsednika Vučića i u tom segmentu bih istakao pripremljenost vojske za sve zadatke koji eventualno mogu biti postavljeni pred nas", ocenio je Mojsilović.

U saopštenju se navodi i da je na sastanku s komandom Druge brigade i snaga za hitno reagovanje Specijalne brigade, brigadni general Željko Kuzmanović izvestio ministra odbrane i načelnika Generalštaba da su sve zadejstvovane jedinice Druge brigade i Specijalne brigade u najvišem stepenu pripravnosti, da je moral na najvišem nivou, a operativne sposobnosti obezebeđuju izvršenje svih postavljenih zadataka.

Kako se dodaje, ministar odbrane i načelnik Generalštaba su na sastanku izdali smernice i naređenja za dalje postupanje.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojska Srbije spremna da zaštiti svoju zemlju i sve građane od mogućih pretnji

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, u pratnji  komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića,  obišli su danas u Raški deo jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske koje se nalaze...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.