Poslanica nadbiskupa Hočevara / VIDEO

Izvor: B92, 25.Mar.2016, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanica nadbiskupa Hočevara / VIDEO

Beograd -- Rimokatolici obeležavaju danas Veliki petak, a tim povodom beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar je predvodio misu u crkvi svetog Ante Padovanskog u Beogradu.

Misi je prisustvovao veliki broj građana.

Beogradski nadbiskup i mitropolt Stanislav Hočevar poručio je juče da Vaskrs pita sve "očeve" Balkana zašto se i dalje više raduju tome da su im deca posvađana, izgubljena i mrtva, nego da se raduju na zajedničkoj "gozbi razumevanja".

Hočevar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je čestitajući predstojeći praznik, u Uskršnjoj poslanici rekao i da Vaskrs pita sve očeve porodica, zajednica, naroda, država, Evrope, kao i ostalih kontinenata i sveta da li brinu, poput Oca, za sve nemoćne, izgubljene, zalutale.

"Vaskrs kuca na vrata srca svim očevima, svim odgovornim osobama u crkvenim i društvenim zajednicama. Vaskrs svima nama odgovornima ispituje savest - Jesi li i ti tako bogat u milosrđu, da u 'mrtvima' i 'izgubljenima' budiš želju za povratkom u život, u odgovornost?", poručio je Hočevar.

Beogradski nadbiskup će sutra na Veliku subotu predvoditi misu u crvki Krista Kralja dok će u nadelju na Uskrs služiti misu u crvi svetih Chirila i Metodija.

Ove godine rimokatolici obeležavaju Vaskrs 27. marta, a pravoslavnici 1. maja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.