FANTASTIČNE VESTI ZA SRBIJU! Ruska vakcina počela da se proizvodi u Torlaku

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 18:18

FANTASTIČNE VESTI ZA SRBIJU! Ruska vakcina počela da se proizvodi u "Torlaku"

U budućnosti će biti moguć izvoz preparata u druge države regiona.

Na institutu "Torlak" je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv virusa korona "Sputnjik Ve" (Sputnik V) i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona, saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).

- RFPI i Institut za virusologiju i vakcine "Torlak" objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << virusa korona "Sputnjik Ve“ u Srbiji. Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Evropi koja će proizvoditi "Sputnjik Ve". Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima - saopštili su u fondu.

U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona.

Podsetimo, institut Torlak je potpisao sporazum koji će omogućiti proizvodnju vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V u Srbiji.

Sporazum o transferu tehnologija potipisan je sa Ruskim fondom direktnih investicija i ruskom farmaceutskom kompanijom Generijum.

O efikasnosti ruske vakcine

Direktor ruskog Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" Aleksandar Ginsburg saopštio je jednom prilikom da je Sputnjik V, vakcina protiv kovida 19 koju je razvio taj centar, pokazala isti nivo efikasnosti u svim starosnim grupama.

- Sputnjik V pokazao je isti nivo efikasnosti u svim starosnim grupama. U početku je bilo sumnji da bi vakcina mogla biti manje efikasna za ljude starije od 60 godina jer je njihov imuni sistem manje aktivan i može proizvesti slabiji imuni odgovor. Međutim, ništa se od toga nije potvrdilo i ovaj preparat dobro deluje i na ljude starosti 60, 70 i 80 godina - rekao je Ginsburg.

Prema njegovim rečima, sve vakcinisane osobe pokazale su dobar imunološki odgovor i visoku podnošljivost vakcine, a njen efekat može trajati i preko dve godine

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela proizvodnja vakcine Sputnjik V na "Torlaku" VIDEO

Izvor: B92, 14.Apr.2021

Beograd/Moskva -- Na institutu "Torlak“ je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv koronavirusa "Sputnjik V"...Ona će u budućnosti moći da se izvozi u države regiona, saopštio je Ruski fond za direktne investicije..."RFPI i Institut za virusologiju i vakcine 'Torlak' objavljuju da je pokrenuta proizvodnja...

Nastavak na B92...

RDIF: U Torlaku počela proizvodnja ruske vakcine Sputnjik V

Izvor: N1 televizija, 14.Apr.2021

Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF) objavio je na svom sajtu da je sa Institutom "Torlak" pokrenuo proizvodnju ruske vakcine Sputnik V u Srbiji.

Nastavak na N1 televizija...

Popović: Srbija proizvela seriju kontrolnih doza Sputnjika V

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2021

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović objavio je da je u sredu, 14. aprila, u prisustvu stručnjaka iz Ruskog fonda direktnih investicija i ruske farmaceutske kompanije Generijum, u Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak u Beogradu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.