RUSKI FOND POTVRDIO: Srbija je prva država u Evropi koja proizvodi Sputnjik V

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 20:38

RUSKI FOND POTVRDIO: Srbija je prva država u Evropi koja proizvodi "Sputnjik V"

Srbija pomera sve granice

Ruski fond za direktne investicije (RFPI) saopštio je da je u institutu "Torlak" u Beogradu danas pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V koja će se u budućnosti izvoziti i u države regiona.

- RFPI i Institut za virusologiju i vakcine 'Torlak' objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V u Srbiji", navodi se u saopštenju Ruskog fonda za direktne investicije - prenosi TASS >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << agencija.

RFPI je u saopštenju potvrdio da je ovim Srbija postala prva držžava u južnoj Evropi koja će proizvoditi Sputnjik V i da će se proizvodnja odvijati u skladu sa najstrožijim standardima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ruski fond koji stoji iza "Sputnjika V" saopštava: Počelo je u Srbiji

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 07:03

Moskva -- Ruski fond za direktne investicije (RFPI) saopštio da je u institutu "Torlak" u Beogradu pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv koronavirusa "Sputnjik V"...Vakcina proivedena u Srbiji će se, kako jepotvrđeno, izvoziti i u države regiona..."RFPI i Institut za virusologiju i vakcine 'Torlak'...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.