Politika: Kosovo otvara diplomatsku kancelariju u Atini?

Izvor: B92, 10.Apr.2018, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika: Kosovo otvara diplomatsku kancelariju u Atini?

Atina -- Pojedini grčki mediji preneli su informaciju da je grčka vlada spremna da omogući otvaranje diplomatske kancelarije Kosova u Atini.

Mediji to pišu uoči dolaska ministra inostranih poslova Grčke Nikosa Kocijasa u Beograd.

“Politika“ navodi da grčki mediji spekulišu da Kocijas, uporedo sa namerom da posreduje u odnosima Beograda i Prištine, razmišlja i o diplomatskoj koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od otvaranja diplomatske kancelarije Kosova u Atini.

Atina je, kako se napominje, nezadovoljna nekim potezima kosovske vlade, narocito hapšenjem Marka Đurica i “olakšicama“ koje su omogućile Turskoj da joj Kosovo izruči šestoricu turskih državljana, pripadnika pokreta Fetulaha Gulena.

Grcki šef diplomatije trebalo bi da doputuje u Beograd, pa se očekuje da će mogucnost otvaranja diplomatske kancelarije Kosova u Atini, ukoliko se ispostavi da je tačna, biti jedna od tema njegovih razgovora sa zvaničnicima Srbije, piše Politika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosovo otvara diplomatsku kancelariju u Atini?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2018

Uoči dolaska ministra inostranih poslova Grčke Nikosa Kocijasa u Beograd, pojedini grčki mediji preneli su informaciju, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, da je grčka vlada spremna da omogući otvaranje diplomatske kancelarije Kosova u Atini, piše Politika...List navodi da grčki mediji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.