Policija sumnjiči Klifa Ričardsa za pedofiliju

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija sumnjiči Klifa Ričardsa za pedofiliju

Britanska policija obavila je danas pretres u kući nekada popularnog pevača Klifa Ričarda (73) zbog navodnog seksualnog prekršaja koji datira iz 1980-tih.

Osam pripadnika Berkširske policije pretražilo je imanje pevača, na zapadu Londona, u potrazi za dokazima koji bi potkrepili tvrdnje da je izvršeno delo seksualne prirode "nad dečakom koji je u to vreme bio mlađi od 16 godina".

Muzičar je izdao saopštenje u kojem je negirao sve optužbe. "Već nekoliko meseci poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mi je da protiv mene na internetu kruže optužbe o davnašnjem nedelu. Sve te optužbe su lažne", ističe se u poruci.

Britanska policija nikada ne objavljuje ime osobe koja nije zvanično optužena, tako da je na pitanje novinara da li je pretres izvršen u Ričardovoj kući, portparol policije samo potvrdio da je reč o vili u Bekširu čiji se vlasnik trenutno nalazi van zemlje i istakao da niko nije uhapšen.

Klif Ričard je jedan od najpoznatijih muzičara u Velikoj Britaniji gde ima status institucije. Karijeru je započeo tokom 1950-ih, a proslavio se hitovima kao što su "Devil Woman", "Living Doll", "The Young Ones" i "We Don`t Talk Anymore".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.