Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte kako je izgledala akcija deblokade Šićke petlje: Osam lica uhapšeno

SARAJEVO - Osam lica privedeno je tokom akcije deblokiranja saobraćajne petlje Šićki Brod kod Tuzle i protiv njih će biti preduzete zakonom propisane mjere, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Među privedenim licima su i dvije osobe starosti 19 i 21 godina, dok je tokom sprovođenja akcije utvrđeno prisustvo većeg broja mlađih lica, kao i lica koja nisu sa područja Tuzlanskog kantona.

U saopštenju se navodi da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << policija tokom akcije upotrijebila minimalnu silu i to samo prema licima koja su bila u vidno alkoholisanom stanju i koja su pružala otpor.

Prilikom deblokade petlje, dva lica su zatražila ljekarsku pomoć i prevezena su na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Jedinica za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona, uz asistenciju Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, jutros u 6.00 časova sprovela je koordinisanu akciju deblokade magistralnih puteva na petlji Šićki Brod koju su u blokadi od 28. februara držali demobilisani borci.

"Prilikom sprovođenja navedenih aktivnosti upotrebljen je minimum sile i to samo prema licima koja su bila u vidno alkoholisanom stanju i koja su pružala otpor prema policijskim službenicima, s tim da niko nije povrijeđen", dodaje se u saopštenju.

Jedan broj lica, kako se navodi, priveden je u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona radi kriminalističke obrade i protiv njih će biti preduzete zakonom propisane mjere.

U saopštenju se navodi da je Specijalna policijska jedinica, shodno naredbi direktora FUP-a, pružila je asistenciju u deblokadi raskrsnice Šićki brod, čime je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Orašje-Tuzla-Sarajevo.

Protesti demobilisanih boraca u Federaciji BiH počeli su 28. februara.

Demobilisani borci traže usvajanje jedinstvenog registra boraca, borački dodatak, te ukidanje finansiranja boračkih organizacija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Borci koji su jutros uhapšeni pušteni na slobodu

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2018

TUZLA - Osam ratnih veterana, koji su jutros uhapšeni prilikom deblokade saobraćajne petlje Šićki Brod kod Tuzle, pušteni su na slobodu nakon što su saslušani u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona...Advokat uhapšenih Mirnes Ajanović rekao je novinarima da će protiv njih biti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.