Počivaj u miru dragi Minja Vesić se dirljivom porukom oprostio od čuvenog voditelja

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021, 09:29

"Počivaj u miru dragi Minja" Vesić se dirljivom porukom oprostio od čuvenog voditelja

Čuveni televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u svojoj 82. godini posle borbe sa teškom bolešću

Vest da je preminio objavio je i Goran Vesić.

- Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet. Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću. Kad bi neko pomenuo Minju Subotu svi, stariji ili mlađi Beograđani, odmah pomisle na "Muzički tobogan", emisiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << detinjstva svakoga od nas. Minja je obeležio uspešne decenije tadašnje Televizije Beograd. Bio je inženjer elektrotehnike. Bio je uspešan muzičar, pevač, kompozitor, kantautor, scenarista i tvorac mnogobrojnih emisija na radiju i televiziji.

Mnogo je voleo decu. Stvarajući i komponujući za najmlađe ostao je dete u duši.

Počivaj u miru Minja. Mnogo si se namučio poslednjih godina, ali nisi dao da se to primeti. Ti si učio nas, a sada je red da se mi odužimo tebi. Prvo sahranom u Aleji zaslužnih građana, a potom trajnim sećanjem. Za tri godina dobićeš ulicu u našem gradu, a Dečiji kulturni centar koji si vodio do odlaska u bolnicu negovaće trajno sećanje na svog Minju, napisao je Vesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Bio je jedan od junaka mog detinjstva" Vučić se oprostio od Minje Subote

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021

Čuveni televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u svojoj 82. godini posle borbe sa teškom bolešću..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od voditelja i kompozitora Minje Subote koji je preminuo...A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)..- Minja Subota je bio jedan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Minja i Balašević blisko su sarađivali: "Tada je stvorio divne pesme"

Izvor: B92, 17.Sep.2021

Minja Subota, koji nas je napustio danas u 82. godini, ugostio je Đorđa Balaševića u svoju emisiju "Tobogan" i jednom prilikom je ispričao kako mu je tada kantautor ispričao da je dobio poziv od Josipa Broza Tita..."Ja se sećam, bila je 1989. godina. doneo je pesmu i snimali smo "Tobogan", pa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.