Počelu suđenje za ubistvo Bajovića: Skrhana majka jedva dala iskaz

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2015, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelu suđenje za ubistvo Bajovića: Skrhana majka jedva dala iskaz

TREBINJE - Saslušanjem Ruže Bajović, majke ljetos ubijenog Marka (29) i ranjenog Miloša (31), na koje je ispred kafića načelnika opštine Miljana Aleksića u Bileći pucao Nemanja Ilić (32), u trebinjskom Okružnom sudu počelo je suđenje za ovaj zločin.

Nesrećna majka je ponavljala samo jedno pitanje: Zašto?

„Zašto si mi pucao na sinove kada ih nisi gotovo ni poznavao?“, zapitala je Ruža Bajović  koja je na početku stajala, kako i dolikuje u sudnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali se od tuge srušila na stolicu i tako jedva izdržala kraj suđenja.

Ona je, odgovarajući na pitanja tužioca, sudu ispričala da joj je 1992. godine poginuo suprug i da je, uz vrlo loše imovno stanje ipak uspjela podići troje maloljetne djece, dva sina i kćerku. Ispričala je da se ne sjeća da joj je iko iz Ilićeve porodice ponudio pomoć i uputio izraze saučešća.

Ilićeva odbrana nije postavljala pitanja Bajovićevoj, zatraživši odgađanje saslušanja još dvojice svjedoka, Miloša koji je ranjen u pucnjavi kada mu je poginuo brat i Bojana Vujovića koji je bio s njima u društvu. To su obrazložili kasnim dobijanjem dokumentacije, što je sudsko vijeće i uvažilo.

Braća Bajović su kobne noći sa društvom bili u kafiću, poslije čijeg su se zatvaranja automobilom susreli sa Ilićem. Pokojni Marko prišao je Ilićevom „pasatu“, a ovaj zapucao svojim „glokom 17“ i pogodio ga posred srca.

„To je bio smrtonosni metak ispaljen na oko 80 centimetara udaljenosti, dok je u Miloša ispalio nekoliko hitaca sa udaljenosti od dva metra“, kazao je tužilac.

Naknadnim vještačenjem kod Ilića je utvrđeno 1,92 promila alkohola, a kod ubijenog Bajovića 1,43 promila. Miloš Bajović će biti saslušan 28. decembra, za kada je zakazan nastavak glavnog pretresa.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.