Počela sezona branja višanja: Otkupna cena duplo veća nego prošle godine

Izvor: Telegraf.rs, 18.Jun.2017, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sezona branja višanja: Otkupna cena duplo veća nego prošle godine

Od danas je zvanično počela berba višnje, koja je u prokupačkoj opštini najzastupljenije voće.

Otkupna cena po kilogramu za prvu klasu je 70 dinara, za drugu klasu 60 dinara.

U odnosu na prošlu godinu početna cena je duplo viša, ali proizvođači njome nisu zadovoljni.

- Višnja je usled vremenskih uslova prepolovljena, čak je u nekim mestima ostalo svega 30 odsto roda. Očekivali smo cenu od najmanje 90 dinara po kilogramu - komentariše jedan od proizvođača.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Ipak, po svoj prilici do kraja berbe, verovatno će cena da skoči, ali kako kažu otupljivači za svega deset dinara. Kako se ona bere narednih petnaestak dana, oni proizvođači koji su je zasadili u višim krajevima, mogu da se nadaju i boljoj ceni.

(B.R.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Počela berba višnje: Proizvođači NEZADOVOLJNI - rod PREPOLOVLJEN, a otkupna cena NISKA !

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2017

"Očekivali smo najmanje 90 dinara po kilogramu"..Od danas je zvanično počela berba višnje, koja je u prokupačkoj opštini najzastupljenije voće...Otkupna cena po kilogramu za prvu klasu je 70 dinara, za drugu klasu 60 dinara...U odnosu na prošlu godinu početna cena je duplo viša, ali proizvođači...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.