Malinari protestovali, traže 220 dinara za kilogram

Izvor: Radio 021, 17.Jun.2017, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari protestovali, traže 220 dinara za kilogram

Predstavnici Asocijacije malinara Srbije održali su u Arilju protest upozorenja nezadovoljni otkupnom cenom od 100 do 120 dinara po kilogramu ovogodišnjeg roda maline i poručili da neće pristati na cenu nižu od 220 dinara.

"Očigledno je da tajkuni diktiraju cenu,jer je nemoguće da je prošle godine kilogram malina koštao od 200 do 220 dinara, a ove 100 dinaraa, iako je rod u Srbiji manji u proseku za 40 odsto, a prepolovljen je i u Evropi i svetu", kaže predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Asocijacije malinari Srbije Dobrivoje Radović.

Malinari ističu da je trenutna cena ne pokriva ni troškove ,jer je, kako kažu,proizvođačka cena kilograma maline evro i osam centi.

Podršku malinarima dala je i Skupština opština Arilje koja je na poslednjoj sednici jednoglasno donela odluku da se uputi zahtev Vladi Srbije i resornom ministarstvu da organizuju hitan sastanak sa poslovnim udruženjem hladnjačara Srbije na kome bi se postigao dogovor o akontnoj ceni maline.

"Predlažemo da država preuzme ulogu medijatora i preduzme odgovarajuće mere u vezi problema oko maline. Oni svojim autoritetom mogu da doprinesu da se stvori ambijent kako bi se omogućilo slobodno tržište u otkupu maline u Srbiji, imajući u vidu da proizvodnja maline obezbeđuje više od 250 miliona evra deviznog prihoda, koji može biti i milijardu evra ako se regulišu stvari na tržištu", dodao je predsednik Skupštine opštine Arilje Dragiša Terzić.

Sa protesta malinara u Arilju poručeno je da ukoliko se akontna cena maline ne promeni od sledeće sedmice krenuće se sa radikalnijim protestima.

Autor: FoNet

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malinari traže cenu od 220 dinara, merkaju blokade

Izvor: Mondo, 17.Jun.2017

Predstavnici Asocijacije malinara Srbije održali su danas u Arilju protest upozorenja nezadovoljni otkupnom cenom od 100 do 120 dinara po kilogramu ovogodišnjeg roda...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Malinari su sa skupa poručili da je cena maline od 120 do 130 dinara "sramna", jer ih samo...

Nastavak na Mondo...

Protest malinara, traže 220 dinara za kilogram

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2017

Predstavnici Asocijacije malinara Srbije održali su danas u Arilju protest upozorenja nezadovoljni otkupnom cenom od 100 do 120 dinara po kilogramu ovogodišnjeg roda maline i poručili da neće pristati na cenu nižu od 220 dinara..."Očigledno je da tajkuni diktiraju cenu, jer je nemoguće da je prošle...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.