Počela protestna šetnja povodom godišnjice od ubistva Olivera Ivanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jan.2019, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela protestna šetnja povodom godišnjice od ubistva Olivera Ivanovića

Glumac Branislav Trifunović izjavio je večeras da se godinu dana ne zna ko je ubio lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića 16. januara 2018, kao ni ko je izgovorio "smaknite ga", ali je ocenio da je to političko ubistvo.

Trifunović je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu kazao da su se građani i porodica Olivera Ivanovića okupili da prošetaju do Hrama Svetog Save u čast "čoveka koji je mislio svojom glavom i borio se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za mir za mir i zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji".

"Godinu dana kasnije ne zna se ko ga je likvidirao i ko je izgovorio 'smaknite ga', samo smo dobili informacije ko nije", rekao je Trifunović i ocenio da je u pitanju političko ubistvo.

On je pročitao neke od izjava Ivanovića i dodao da građani večeras šetaju u čast Olivera Ivanovića i žele da pokažu ono što je Ivanović izjavio, a to je "nas je ipak više".

Na početku kolone raširen je veliki transparent sa istom porukom: "Nas je ipak više".

Protestna šetnja krenula je sa platoa Filozofskog fakulteta ka Terazijama, odakle će Ulicom kralja Milana ići do Trga Slavija, a potom Bulevarom Oslobođenja do Hrama Svetog Save.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred prostorija GI SDP u Kosovskoj Mitrovici, a javnost i dalje nije obaveštena da li je postignut napredak u istrazi tog slučaja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Završena protestna šetnja povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

Izvor: Beta, 16.Jan.2019

Protestna šetnja povodom godišnjice ubistva lidera Gradjanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića završena je uz zvuke pesme "Vostani Serbie" nešto posle 20 časova ispred Hrama svetog Save gde su gradjani na ulazu ostavili sveće, jer im nije bilo dozvoljeno da udju.Kolona...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.