Počasni konzul MKD u Španiji uhapšen zbog smrti blizanaca

Izvor: B92, 10.Apr.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počasni konzul MKD u Španiji uhapšen zbog smrti blizanaca

Skoplje -- Počasni konzul Makedonije u Španiji Mario Deus uhapšen je u Južnoj Africi u okviru istrage o ubistvu njegove dece, trogodišnjih blizanaca.

Navodi se da je portal "Jurop pres" (europapress.es), pozivajući se na izvore bliske istrazi, objavio da je tela dece pronašla njihova majka, švajcarska državljanka, u vili u blizini Kejp Tauna.

"Kada je ona došla u vilu, on (Deus) je odmah pobegao vozilom. Ubrzo je uhapšen u predgrađu glavnog grada", saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Andre Tro, portparol lokalne policije.

Prema njegovim rečima, okolnosti ubistva trogodišnjih blizanaca se još istražuju i ne zna se koji je razlog njihove smrti.

Mario Deus uskoro treba da se pojavi pred sudom, gde će se suočiti sa tri optužbe – za dva ubistva i za krađu vozila kojim je pobegao, navode makedonski mediji.

Španac Mario Sezar Deus je počasni konzul Makedonije, sa sedištem u Barseloni i nije profesionalni diplomata, već biznismen i stomatolog.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije je saopštilo da je zatražilo potvrdu te informacije da je Deus uhapšen, nakon čega će uslediti odluka o daljim koracima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počasni konzul Makedonije osumnjičen da je ubio svoju decu

Izvor: Radio 021, 10.Apr.2017

Počasni konzul Makedonije u Španiji Mario Deus uhapšen je u Južnoj Africi u okviru istrage o ubistvu njegove dece, trogodišnjih blizanaca...Navodi se da je portal "Europa pres", pozivajući se na izvore bliske istrazi, objavio da je tela dece pronašla njihova majka, švajcarska državljanka, u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.