Pobednici realiti šoua suočeni sa kaznom zbog ubistva pacova

Izvor: Blic, 06.Dec.2009, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednici realiti šoua suočeni sa kaznom zbog ubistva pacova

Đino D'Akampo, pobednik britanskog realiti šoua "I'm a Celebrity Get me Out of Here", u kojem slavne ličnosti obavljaju zadatke u džungli, kao i njegov kolega takmičar Stjuart Maning, suočeni su sa optužnicom za okrutnost nad životinjama, nakon što su navodno skuvali i pojeli pacova, piše "Skaj njuz".

Njih dvojica bili su deo grupe "u egzilu", tokom jednog dela serijala, što znači da su bili ograničani na mršave porcije pirinča i pasulja. Manjak mesa očigledno ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je naterao da love, ubijaju i jedu rižoto s pacovima, ukazao je "Skaj njuz". D'Akampo (33), kuvar, rekao je da je video jednog od pacova kako trči okolo. "Imao sam nož, uhvatio sam ga", rekao je on.

Ostatak grupe, uključujući i Maninga (30), pojeo je pacova sa uživanjem.

Glavni inspektor policije Novog Južnog Velsa Dejvid Ošejnesi izjavio je za "Skaj njuz" da nije prihvatljivo to što je životinja ubijena kao deo performansa.

"Ako se životinje koriste u televizijskoj produkciji, treba ih koristiti u skladu sa uobičajenim pravilima, koja navode da nijedna životinja ne sme da bude ubijena ili povređena", istakao je Ošejnesi.

On je dodao da se ta pravila ne odnose na insekte, koje su takmičari i ranije jeli.

"I krokodili i druge životinje mogu se jesti, ali to mnogo zavisi od načina na koji su ubijeni i obrađeni za konzumiranje", istakao je inspektor.

Karla Lejn iz grupe za zaštitu životinjskih prava rekla je da takmičari uopšte ne pate i da je taj realiti šou "glup".

"To nije prihvatljivo, posebno za takve ljude koji nikada nisu bili gladni u svom životu i koji su izabrali da učestvuju u šouu samo da zarade novac. To im nije bilo potrebno. Ovde sada imamo jednog pacova u rukama svih ovih glupih ljudskih bića koja pokušavaju da postanu neko na televiziji. Veoma sam ljuta", navela je Lejnova.

Policija iz australijskog grada Murvilambaha potvrdila je da je dvojici muškaraca izdala sudski poziv zbog okrutnosti nad životinjama. Oni bi trebalo da se pojave na sudu 3. februara sledeće godine.

Prestavnici ITV televizija, koja emituje šou, nisu bili dostupni za komentar.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.