Ovako ih je spremala baka: Slatke makarone sa prezlama

Izvor: Lepota i zdravlje, 24.Maj.2024, 13:01

Ovako ih je spremala baka: Slatke makarone sa prezlama

Makarone sa prezlama su jedna od onih bakinih poslastica koje svi pamtimo iz detinjstva, evo kako se pripremaju Svako od nas čuva u sećanju onaj jedan poseban ukus koji podseća na tačno određene ljude i situacije: bake, strine, tetke… Jedan od omiljenih svakako su slatke makarone sa prezlama, koje, čini se, niko ne može da napravi onako kao baka, koliko god se trudio. Donosimo vam recept po kojem su ovo jelo pravile naše bake. Kako se sprema domaća prezla? Prezla, poznata i kao mrvice od hleba ili hlebne mrvice, je sitno mleveni suvi hleb koji se koristi u kulinarstvu za pohovanje, zgušnjavanje sosova, kao i za posipanje različitih jela koja tako dobijaju na hrskavosti. Da biste napravili prezlu kod kuće, koristite strari hleb...

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.