Pjongjang odbacio zahtev Seula da se razgovara o zoni Kesong

Izvor: Blic, 26.Apr.2013, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang odbacio zahtev Seula da se razgovara o zoni Kesong

PJONGJANG - Severna Koreja je jutros odbacila zahtev Južne Koreje za pregovore o industrijskoj zoni Kesong kojom upravljaju obe zemlje, a koja je zatvorena već gotovo mesec dana.

Pjongjang je danas, dajući negativan odgovor, upozorio Seul na “ozbiljne posledice”.

Seul je prethodno upozorio Pjongjang na “ozbiljne posledice” u vezi sa zatvaranjem Kesonga, simbola međukorejske saradnje i zatražio da se o tome razgovara.

Nijedna zemlja nije objasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šta podrazumeva pod “ozbiljnim posledicama”.

Rat rečima dovodi u pitanje budućnost kompleksa koji se nalazi na teritoriji Severne Koreje, u kojem tehnologiju i znanje obezbeđuju menadžeri iz Južne Koreje, dok većinu radnika čine Severnokorejci.

Pjongjang je početkom meseca, kada je zapretio “svetim nuklearnim ratom” Seulu i Vašingtonu, zabranio menadžerima sa juga da ulaze u Kesong, a potom je povukao severnokorejske radnike.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pjongjang odbacio zahtev Seula za razgovore o zoni Kesong

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2013

Severna Koreja je u petak ujutro odbacila zahtev Južne Koreje za pregovore o industrijskoj zoni Kesong kojom upravljaju obe zemlje, a koja je zatvorena već gotovo mesec dana. Pjongjang je, dajući negativan odgovor, upozorio Seul na "ozbiljne posledice". Seul je prethodno upozorio Pjongjang na "ozbiljne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.