Pajtić najavio amandmane na izmene Zakona o radu

Izvor: Beta, 13.Jul.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić najavio amandmane na izmene Zakona o radu

BEOGRAD, 13. jula 2014. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je u nedelju da će njegova partija u konsultacijama sa sindikatima podneti amandmane na izmene Zakona o radu, jer smatraju da taj predlog Vlade nije reformski i da neće povećati zaposlenost.

"Zakon o radu nije reformski, on neće dovesti do povećanja broja zaposlenih - kako tvrdi gospodin (premijer Srbije Aleksandar) Vučić, već suprotno: omogućiće otpuštanje velikog broja ljudi", ukazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je Pajtić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Pajtić je rekao da će izmena tog zakona omogućiti smanjenje plata svih zaposlenih za 20 i više odsto, da će suštinski biti ukinut minuli rad, i da će doneti "necivilizacijsku meru otpuštanja trudnica, porodilja i osoba sa invaliditetom".

"Svako kome bude smanjena zarada, biće to zbog Vučićevog Zakona o radu, ko izgubi radno mesto biće to zbog tog zakona, svaka otpuštena porodilja, trudnica ili osoba sa invaliditetom biće otpuštena zbog Vučićevog Zakona o radu", nabrojao je predsednik DS.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Pajtić: Krstićev odlazak je farsa, Zakon o radu je najveće zlo

Izvor: Blic, 13.Jul.2014

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će njegova partija u konsultacijama sa sindikatima podneti amandmane na izmene Zakona o radu, jer smatraju da taj predlog Vlade nije reformski i da neće povećati zaposlenost. .."Zakon o radu nije reformski, on neće dovesti do povećanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.