Pacoli presreće zvaničnike u UN pa se blamira na Tviteru

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli presreće zvaničnike u UN pa se "blamira" na Tviteru

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli doživeo je na zasedanju Generalne skupštine UN niz "nezgodnih" situacija.

Prvo je prišao srpskoj premijerki Ani Brnabić, koja ga je odmah upitala ko mu je dao dozvolu da dođe u Njujork, potom su Marokanci demantovali njegovu izjavu da je s njima razgovarao o Kosovu, a onda je na red došao predsednik SAD Donald Tramp.

Pacoli je u hodniku zgrade UN prišao Trampu pokušavši da se rukuje i popriča s njim, na šta mu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je predsednik SAD otpozdravio i, kao da se ništa nije ni desilo, produžio svojim putem.

Pacoli je zatim na Tviteru objavio da je razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Tunisa "o odnosima Kosova i Tunisa i snažnoj spremnosti za jačanje bilateralne saradnje između dve zemlje, s posebnim fokusom na ekonomiju, trgovinu i turizam".

Međutim, tuniski ministar je ubrzo demantovao Pacolijeve navode. On je na Tviteru napisao da je "njihov susret u UN-u bio slučajan i da nije bilo govora o budućim odnosima između dve zemlje".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.