POZNAT PO MUČENJU i nezakonitom zatvaranju: Ponovo se otvara zatvor Gvantanamo?

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2018, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POZNAT PO MUČENJU i nezakonitom zatvaranju: Ponovo se otvara zatvor Gvantanamo?

Sekretarijat za odbranu je poslao Beloj kući dopunjen predlog

Sekretarijat za odbranu SAD objavio je pod kojim će uslovima ponovo razmotriti slanje osumnjičenih za terorizam u zatvor Gvantanamo na Kubi.

Pročitajte i: 

- kriterijuma za slanje pojedinaca na odsluženje kazne u Gvantanamu - onih koji predstavljaju kontinuiranu i značajnu pretnju za bezbednost SAD - rekla je portparolka Sekretarijata za odbranu Sara Higins, preneo je Glas Amerike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Trampov prethodnik, Barak Obama, 2009. godine potpisao je uredbu kojom je naredio zatvaranje objekta u Gvantanamu, i za vreme njegovog mandata broj zatvorenika smanjen je sa 242 na 41.

Tramp je u kampanji obećao da će ponovo otvoriti zatvor, a u januaru je potpisao uredbu kojom se Sekretarijatu za odbranu daje 90 dana da dopune upustvo za to kako će teroristi koji su uhvaćeni u borbama biti tretirani.

Trampovu odluku kritikovale su organizacije za zaštitu ljudskih prava, dok je sekretar za odbranu Džim Matis rekao da veruje će teroristi u Gvantanamu biti tretirani na human nacin, a da će istovremeno SAD biti bezbedne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.