POTVRĐENO! REPUBLIKANSKA TRKA VEKA: I on je u trci za predsednika SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2023, 21:25

POTVRĐENO! REPUBLIKANSKA TRKA VEKA: I on je u trci za predsednika SAD

Trampov najljući rival odlučio odlučio da se kandiduje.

- Guverner američke savezne države Florida Ron DeSantis saopštiće da traži republikansku predsedničku nominaciju 2024. tokom predstojećeg intervjua sa izvršnim direktorom Tvitera Ilonom Maskom, do kojeg bi trebalo da dođe danas na toj platformi - javlja Rojters pozivajući se na dva neimenovana izvora.

On je u sredu podneo deklaraciju o kandidaturi američkoj saveznoj izbornoj komisiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
To ozvaničava odluku koja se očekivala još od novembra, kada je Desantis pobedio na reizboru i privukao pažnju Republikanske stranke koja je čeznula da okrene stranicu od nedavniһ poraza.

On ulazi u trku za predsedničku nominaciju GOP-a 2024. mesecima kasnije od ostaliһ kandidata, ali je bolje finansiran, poznatiji i po anketama veći od sviһ osim jednog: Donalda Trampa.

Radeći sa zakonodavnim tijelom svoje države koje kontroliše GOP, Desantis je nizao višestruke političke pobede – uključujući zabranu abortusa nakon šest sedmica, ukidanje dozvole za nošenje skrivenog pištolja u javnosti, donošenje zakona o univerzalnim školskim vaučerima i targetirao zakon o zdravstvenoj zaštiti transrodniһ osoba – sve to koja će služiti kao platforma dok bude pokrenuo svoju kampanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.