POČELA OTIMAČINA IMOVINE SPC U CRNOJ GORI: Režim prodaje crkvenu vodenicu staru 500 godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2020, 21:29

POČELA OTIMAČINA IMOVINE SPC U CRNOJ GORI: Režim prodaje crkvenu vodenicu staru 500 godina

Nije pomogla ni molba vladike Atanasija

Osamnaest odbornika koalicije DPS-SD-BS usvojilo je odluku o prodaji dela zemljišta i vodenice stare 500 godina koja pripada Manastiru Svete trojice iz 16. veka.

To je na svom Fejsbuk profilu objavio odbornik demokrata u SO Pljevlja Nikola Rovčanin. On navodi da nisu pomogle ni argumentovane diskusije, ukazivanje na nedostatak procedure, ali ni molba vladike Atanasija.

Vladika SPC se inače danas obratio molbom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbornicima SO Pljevlja:

- Gospodine predsedniče, gospodo pljevaljski odbornici, zahvaljujem vam se što ste sa pažnjom primili naše pismo i još jednom molitveno pozivam i apelujem na vašu savest da ne izglasate prodaju manastirske vodenice. Zaklinjem vas Svetom trojicom i grobovima vaših slavnih predaka da danas stanete u odbranu Manastira Svete trojice i njegove imovine. Učinite to zbog svoje dece. Usrdno se moleći Gospodu da u miru dočekamo i proslavimo praznik Svete Trojice šaljem vam Naš arhijerejski blagoslov.

Atanasije je dodao da je SPC upozoravala na opasnost:

- Ukazivali smo da će na crkvenoj imovini otvarati kockarnice i kafiće. Evo i u praksi!
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pljevlja prodaje manastirsku vodenicu staru 500 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2020, 13:53

PLJEVLJA - Odbornici u Pljevljima usvojili su odluku o prodaji motela "Vodice", a u sklopu kompleksa biće prodata i manastirska vodenica stara 500 godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.