PAULINA PORIZKOVA: Legendardna manekenka o tome kako je botoks i photoshop ubio supermodele

Izvor: Kurir, 14.Avg.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAULINA PORIZKOVA: Legendardna manekenka o tome kako je botoks i photoshop ubio supermodele

"Često sebe doživljavam kao neki eksperiment društva jer sam jedna od retkih koja je odolela boljci zvanoj BOTOX."

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Elle.rs

Osamdesetih godina prošlog veka češka manekenka Paulina Porizkova je bila među najzaposlenijim i najpoželjnijim modelima na svetu! Vretenasta manekena nije samo privlačila pažnju svojim ledeno plavim očima, već i drskim, nesalomljivim stavom koji joj je često donosio probleme.

Paulina je priznala >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da je bila otpuštena iz America Next Top Model usled neslaganja sa pravilima igre, da nikada nije koristila Botox ( koji bi zabranila ako je neko pita), pritom je na sva zvona svim medijima otkrila da je njena tajna lepota savršena kombinacija seksa, konzumiranja vode i kozmetike Estee Lauder (doduše u tim trenucima je bila lice kompanije pa joj nismo poverovali).

Upravo je ta kampanja bila ispraćena nizom kontroverzi usled Paulininog neukrotivog duha i brzog jezika koji ju je kasnije koštao višemilionskog ugovora...

“Želeli su damu i ja sam izgledala kao ona, ali nisam bila dama. Danas već mogu za sebe da kažem da sam LADY, ali mislim da je sada prekasno!"

Iako je ugovor sa Estee raskinula, Paulina je nastavila da radi punom parom. Tome je doprinela i njena prirodna lepota kao i vitka linija zbog koje i dan, danas u 50-oj godini ova žena izgleda čarobno.

U razgovoru za Style. com, Paulina je opet, bez dlake na jeziku pričala o lepoti, modelingu i karijeri.

Bila si često lice mnogobrojnih beauty kampanja, ali verujemo da si kao model imala prilike da probaš bukvalno milion kozmetičkih preparata.

Sve. Bukvalno sam sev probala što mi je stiglo pod ruku. Pitajte me pre šta nisam koristila, toga ima manje i setiću se. Umela sam da dam 600 dolara za kremu od placente ali i 5 dolara za kremu protiv celulita koja se često pokazala boljom nego neka koja je koštala daleko više. Zapravo, to je na kraju bio najjači utisak. Preskupe kreme i pomade ne moraju da budu najbolje i mahom nisu."

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.