Otvorena pretnja Srbima sa Kosova i Metohije FOTO

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 12:09

Otvorena pretnja Srbima sa Kosova i Metohije FOTO

Na ambulanti u etnički mešovitom selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice, ispisan je grafit UČK, a ove preteće poruke primetili su zaposleni.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, ova ambulanta je česta meta napada albanskih vandala i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisisivani su antisrpski grafiti.

Srbe iz ovog sela je uznemirio ovaj anticivilizacijski atak na zdravstvenu ustanovu, koji dodatno uliva strah srpskom narodu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na već uzavrelu situaciju na severu Kosova i Metohije.

Ovakvi incidenti i provokacije svakako ne doprinose deeskaciji situacije na severu KiM i to bi jasno trebalo da uvide i predstavnici međunarodne zajednice i da konačno shvate realnost na terenu, dodaje se u saopštenju.

"Svima je jasno ko izaziva provokacije i inicira sukobe i ko je jedini krivac za incidente i napade na Srbe na KiM, a svaki incident dešava se naočigled Kurtijeve Kosovske policije koja je na severu da proganja Srbe i žmuri na etničke napade", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.