NOVI NAPAD ALBANSKIH VANDALA! Ispisani grafiti sa pretećim porukama na ambulanti u multietničkom selu Suvi Do

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 11:28

NOVI NAPAD ALBANSKIH VANDALA! Ispisani grafiti sa pretećim porukama na ambulanti u multietničkom selu Suvi Do

Ova ambulanta je česta meta napada albanskih vandala

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas grafit UČK koji je ispisan na ambilanti u etnički mešovitom selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice.

U saopštenju Kancelarije se navodi da su grafit, koji je ispisan juče, primetili zaposleni ambulante.

- , i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisisivani su antisrpski grafiti. Srbe iz ovog sela je uznemirio ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << anticivilizacijski atak na zdravstvenu ustanovu, koji dodatno uliva strah srpskom narodu na već uzavrelu situaciju na severu Кosova i Metohije - navodi se u saopštenju.

Ovakvi incidenti i provokacije, naglašava Kancelarija, svakako ne doprinose deeskaciji situacije na severu Кosova i to bi jasno trebalo da uvide i predstavnici međunarodne zajednice i da konačno shvate realnost na terenu.

- Svima je jasno ko izaziva provokacije i inicira sukobe i ko je jedini krivac za incidente i napade na Srbe na КiM, a svaki incident dešava se naočigled Кurtijeve Кosovske policije koja je na severu da proganja Srbe i žmuri na etničke napade - ističe Kancelarija za KiM.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.