Otkaz za 42 stjuardese Kroacije erlajnsa zbog skrivenog ponašanja

Izvor: Blic, 09.Maj.2013, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkaz za 42 stjuardese "Kroacije erlajnsa" zbog "skrivenog ponašanja"

Uprava hrvatske avio-kompanije "Kroacija erlajns" namerava da uruči redovan otkaz za 42 člana kabinskog osoblja koji su u periodu od 29. aprila do 2. maja otišli na bolovanje.

Kako je zagrebačkom dnevniku "Jutarnji list" rečeno u toj kompaniji, u pomenutom periodu na bolovanju je bilo 48 stjuardesa i stjuarda, a za njih 42 je zaključeno da su zapravo bili u prikrivenom štrajku.

Uprava kompanije je juče o svojoj odluci obavestila Radničko veće CA, koje sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o tome mora da se izjasni. Kako je u kompaniji rečeno "Jutarnjem listu", otkazi će biti dodeljeni "zbog skrivenog ponašanja".

"U CA nam je potvrđeno da Uprava nije dobila izveštaj Hrvatskog zavoda za zdravsteno osiguranje, čije su inspeakcije sprovele vanredni nadzor bolovanja kabinskog osoblja CA, ali su sigurni da su zaposleni kojima nameravaju da uruče otkaze bili na lažnom bolovaju, odnosno da su prikriveno štrajkovali", navodi zagrebački dnevnik na svom veb sajtu.

Pročitajte još: “Kroacija erlajnz” iznenada ostala bez četvrtine osoblja "Kroacija erlajns" otpušta 220 radnika

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.