Izvor: Nezavisne Novine, 15.Apr.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oduzete cigarete i duvan vrijednosti 60.000 KM

BANJALUKA - Na području Zvornika oduzeta je veća količinu cigareta i duvana, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 60.000 KM, saopšteno je danas iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Cigarete i duvan, koje su porijeklom iz susjednih zemalja, nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje UIO.

Otkrili su ih službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra UIO u Tuzli, a koji su na osnovu višemjesečnog operativnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rada, došli do saznanja o više lokacija i putničkih vozila na području Zvornika na kojima se vrši skladištenje i daljnja nelegalna distribucija cigareta na područiju BiH, saopšteno je iz te uprave.

Pronađeno je i privremeno oduzeto, kako se precizira, 10.910 paklica raznih cigareta koje su obilježene stranim akciznim markicama, kao i 56,5 kilograma duhana.

Iz UIO su naveli da će protiv četiri osobe, koje se sumnjiče za nezakonitu prodaju akciznih proizvoda, biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Napominju da je u ovoj godini Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u regionalnom centru UIO u Tuzli, uključujući i akciju na području Zvornika, ukupno oduzela 2.074,5 kg rezanog duhana, 685 kg duhana u listu, 16.553 paklice cigareta, 55.365 komada ručno punjenih cigareta, te dvije mašine za rezanje duvana.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.