Odloženo suđenje za zločin u Kravici prvooptuženi nije došao

Izvor: N1 televizija, 29.Mar.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje za zločin u Kravici prvooptuženi nije došao

Nastavak suđenja osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, koji su optuženi za ratne zločine u Kravici kod Srebrenice, ponovo je odloženo zbog toga što se prvooptuženi Nedeljko Milidragović nije pojavio u Specijalnom sudu.

Postupajući tužilac Mioljub Vitorović zatražio je od suda da ukoliko se izostanak prvooptuženog ponovi, razdvoji suđenje u odnosu na Milidragovića ili mu odredi pritvor.

Sud se o tome danas nije izjašnjavao.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica, u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Optuženi, koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice.

To suđenje je počelo 6. februara 2017. godine, ali je potom optužnica bila odbačena, jer u vreme njenog podizanja nije bio izabran novi tužilac za ratne zločine, niti vršilac dužnosti, dok je starom tužiocu prestao mandat.

Potom je novoizbrana tužiteljka za ratne zločine podnela zahtev za nastavak postupka po uslovno rečeno staroj optužnici, ali je Viši sud to odbio, jer je smatrao da ona mora da podnese novu optužnicu.

Prema odluci Apelacionog suda iz oktobra prošle godine, postupak za ratni zločin u mestu Kravica, u predmetu Srebrenica, nastavljen je po optužnici Tužilaštva za ratne zločine po kojoj je suđenje počelo.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nastavak sudjenja optuženim za ratne zločine u selu Kravici

Izvor: Beta Video, 29.Mar.2018

BEOGRAD - Nastavak sudjenja osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, optuženim za ratne zločine u selu Kravici, kod Srebrenice. Prisustvovao je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.