Odgajili ste nakazu i ubicu; Osuđena žena koja je ostavila poruku na grobu Putinovih roditelja FOTO

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 19:21

"Odgajili ste nakazu i ubicu"; Osuđena žena koja je ostavila poruku na grobu Putinovih roditelja FOTO

Ruskinja (60) koja je ostavila cedulju na grobu Putinovih roditelja osuđena je na dve godine uslovne kazne.

Tužioci su zatražili uslovnu kaznu od tri godine za Irinu Cinbanevu. Kako prenosi portal SOTA, šezdesetogodišnjakinja ne planira da se žali na presudu.

U oktobru je protiv Cinbaneve pokrenuta krivična istraga koja je istog meseca pokazala da je ostavila ceduljicu na gradskom groblju.

Ruski portal Medijazona preneo je da se u belešci majka i otac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladimira Putina pominju kao "roditelji ludaka" i da se "ceo svet moli za njegovu smrt".

"Smrt Putinu, odgajili ste nakazu i ubicu", navodi se u poruci.

Vlasti su optužile Cinbanevu po zakonu za narušavanje dostojanstva mrtvih i groblja "na osnovu neprijateljske politike".

Nakon hapšenja, Cinbaneva je privremeno stavljena u kućni pritvor. Ona nije negirala da je ona autor poruke, dodaje Medijazona.

Ona je rekla da je poruku napisala nakon što je pogledala vesti i "shvatila da je sve veoma strašno, tužno i da ima mnogo mrtvih".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.