Od januara novo, veoma traženo radno mesto u Srbiji: Zarada odlična, a posao UOPŠTE NIJE ZAHTEVAN!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Nov.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od januara novo, veoma traženo radno mesto u Srbiji: Zarada odlična, a posao UOPŠTE NIJE ZAHTEVAN!

Usvajanje novog Zakona o stanovanju otvoriće mogućnost i za nova radna mesta. Ispod svakog krova, gde ima više od četiri porodice, moraće da se formira stambena zajednica, a po Zakonu, mora da se izabere upravitelj sa mandatom od četiri godine.

Rezervoar radnih mesta za zainteresovane upravitelje je veliki - u zvaničnom registru "Stambenog" na teritoriji prestonice popisano je čak 600.000 objekata. Čak 9.000 zgrada nema skupštine stanara.

Upravnik ne može da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << svako. Oni moraju da budu izabrani, moraće da prođu specijalnu obuku za taj posao. Kada polože testove, dobiće licence. Sa sertifikatom, biće registrovani u komori profesionalnih upraviteljja, koja će biti pri Privrednoj komori Srbije.

Regulisanja naplate i redovna primanja, motivisaće mnoge da se bave ovim poslom, a pojedina preduzeća proširiće svoju delatnost.

Iako do sada nije precizno regulisano, za ovaj posao trebalo bi odvajati 200-300 dinara po stanu. Dakle, ukoliko zdrada ima samo 12 stanova, što nije toliko čest slučaj, mahom su zgrade mnogo veće, upravnik će zaraditi minimum 2.500 dinara mesečno. A zamislite da zgrada ima 50 stanova - mesečni budžet upravniku će biti uvećan za oko 100 evra.

Posla ne bi trebalo da ima mnogo, ukoliko se stanari o svemu blagovremeno dogovaraju, tako da je posao fin način dodatne zarade, zar ne?

Pišite nam svoje mišljenje u komentarima!

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Od januara novo veoma trazeno radno mesto u Srbiji Zarada odlicna a posao UOPSTE NIJE ZAHTEVAN

Izvor: medio.rs, 23.Nov.2016

Rezervoar radnih mesta za zainteresovane upravitelje je veliki..Usvajanje novog Zakona o stanovanju otvoriće mogućnost i za nova radna mesta. Ispod svakog krova, gde ima više od četiri porodice, moraće da se formira stambena zajednica, a po Zakonu, mora da se izabere upravitelj sa mandatom...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.